Faalangst - Mindtuning

Wat is blozen?

Blozen is een natuurlijk verschijnsel waarbij de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid zich tijdelijk verwijden. Dit is vooral zichtbaar in de nek en het gezicht. Deze onschuldige reactie van het lichaam treedt vaak op bij een gevoel van schaamte. De rode vlekken in de nek en op de wangen worden als zeer onaangenaam ervaren en verergeren het schaamtegevoel. Doe er wat aan. Er zijn adequate oplossingen

Opvliegers

Ook vrouwen in de overgang kunnen last hebben van blozen, zogenaamde 'opvliegers'. Dit is een reactie van het lichaam onder invloed van de veranderende hormoonhuishouding. Uit het krijgt een vrouw het bloedheet, het zweet breekt haar uit en de warmte stijgt haar letterlijk naar het hoofd. Deze vorm van blozen verdwijnt vaak na de overgang.
Doe er wat aan. Er zijn adequate oplossingen.

Hoe vaak blozen we?

Iedereen bloost. We blozen als we ons (een beetje) schamen, of als we ons geen houding weten te geven. Als je dagelijks contact hebt met andere mensen, dan bloos je wel een paar keer per maand.
Dit duurt meestal slechts een paar seconden en verdwijnt daarna weer. Niets vreemds, zolang er maar geen waardeoordeel aan wordt gehangen. Doet iemand dat wel, dan kan er een fobie voor blozen ontstaan.

Fobie voor blozen

Meestal staat het schaamrood u op de kaken op momenten waarop u het juíst niet kunt gebruiken, bijvoorbeeld als u een belangrijk gesprek hebt met uw baas. Het valt niet mee om uw aandacht bij het functioneringsgesprek te houden.
U denkt: "Hoe legt mijn baas het uit dat ik hier met een hoofd zo rood als een biet zit? Misschien denkt hij dat ik niet capabel ben om mijn functie uit te oefenen..?"
Doe er wat aan. Er zijn adequate oplossingen.

Blozen kan je leven beheersen

Het kan zelfs zo erg zijn dat uw hele leven er door wordt beheerst. Maar uw leven is niet bedoeld om een worsteling te zijn. U heeft er recht op alles uit het leven te halen wat u wilt.
Dit is het moment om actie te ondernemen!
Doe er wat aan. Er zijn adequate oplossingen.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Van fobie naar vrijheid

Boek: Van fobie naar vrijheid
Angst om met een auto de snelweg op te gaan, angst om te blozen, om naar een verjaardag te gaan. Dertien procent van de Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken met een fobie.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
Vimeo icon
YouTube icon